ÇED çalışması kapsamında, 110 MWe (271 MWt) kurulu güce sahip Hakan Kömür Santrali’nin proje etki alanı içerisindeki olası olumlu ve olumsuz çevresel etkileri belirlenmiştir.
ÇED sürecine bölge halkının aktif olarak katılması için, en yakın yerleşim biriminde Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirilmiş ve proje detaylı olarak anlatılmıştır.
Mevcut durum belirleme çalışmaları kapsamında, proje sahasında imisyon ve gürültü ölçümleri yapılmış ve etki alanı içerisindeki dereden ve soğutma suyunun temin edileceği denizden su numuneleri alınarak analiz ettirilmiştir.
Proje sahası ve etki alanının flora ve faunasının belirlenmesi amacıyla, uzman biyologlarca karada ve denizde örnekleme çalışmaları yapılmış ve literatür taraması ile desteklenen çalışma sonuçları raporlanmıştır.
Soğutma suyu alınacak nokta ve hat güzergahının belirlenmesi için yapılan Batimetrik ve Oşinografik çalışmaların koordinasyonu sağlanmıştır.
Mevcut durum belirleme çalışmaları sonucunda elde edilen sayısal veriler ile tesisten kaynaklanması muhtemel baca gazı, toz emisyonları ve gürültü miktarları kümülatif olarak değerlendirilmiş ve etki modelleme çalışmaları yapılmıştır.
Bölge halkının çekinceleri de dikkate alınarak, gerçekleşmesi muhtemel olumsuz etkilerin azaltılması için Türk Çevre Mevzuatına uygun olarak alınması gereken tedbirler, ÇED Raporu içerisinde detaylı olarak açıklanmıştır.